Τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Τρόικας για την ελληνική οικονομία, ωστόσο πηγές από τις Βρυξέλλες, με γνώση του περιεχομένου της, αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού ύψους 3,8 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα αναγνωρίζει αξιωματούχος της Κομισιόν, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι το ποσό αυτό δεν είναι τεράστιο και επομένως μπορεί να καλυφθεί.

Η ίδια πηγή παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει προβληματισμός για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όμως, το θέμα αυτό θα εξετασθεί τον Απρίλιο του 2014.

Τυχόν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθεί από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, είπε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία για τη σταθερότητα της δικομματικής κυβέρνησης, καθώς ο νέος συνασπισμός άντεξε σε κρίσιμες ψηφοφορίες, παίρνοντας αντιφημοφιλή μέτρα.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, έστω και εάν τα αποτελέσματα δεν έχουν φανεί ακόμα σε όλα τα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσε πρόοδο στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και στον τραπεζικό τομέα.

Και δήλωσε αισιόδοξος για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας πως υπάρχουν ενδείξεις μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.

Έμφαση θα δοθεί στη διοικητική μεταρρύθμιση εντός του μήνα, καθώς η τρόικα θεωρεί ότι η Αθήνα έχει μείνει πίσω. Το ζήτημα του χρέους προκαλεί μεν προβληματισμό, όμως, αυτό είναι κάτι που θα εξετασθεί τον Απρίλιο του 2014, είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook