Σε ψυχιατρικό ίδρυμα είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν ο 32χρονος εμπρηστής που κατέστρεψε χωρίς λόγο το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Καϊάφα στην Ηλεία προκαλώντας αναστάτωση σε κατοίκους και παραθεριστές.

Ο δράστης, που φέρεται να είχε παρελθόν και στις συλλήψεις για μικροκλοπές στην περιοχή της Μεσσηνίας απ\’ όπου κατάγεται, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ο οποίος του άσκησε δίωξη για εμπρησμό, κλοπή και διακεκριμένες φθορές σε βαθμό κακουργήματος και διέταξε την κράτησή του και την εξέτασή του από ειδικούς ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου και του τμήματος Ζαχάρως που αναζητούσαν τον δράστη του βανδαλισμού στη μικρή εκκλησία τα ξημερώματα της Πέμπτης, είχαν βρει τον 32χρονο να αντλεί βενζίνη από ένα ταχύπλοο του τοπικού Ναυτικού Ομίλου στις όχθες της λίμνης, πιθανότατα σκοπεύοντας να συνεχίσει τους εμπρησμούς.

Νωρίτερα, είχε σπάσει την πόρτα του ναού, είχε καταστρέψει αρκετές εικόνες και στη συνέχεια έβαλε φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές. Δεν μπόρεσε, όμως, να εξηγήσει τι τον ώθησε στις πράξεις αυτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook