Στην εξάρθρωση σπείρας Ρομά, που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές στην Κέρκυρα, προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, με τη συνδρομή ανδρών από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, στον καταυλισμό των Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα, συνελήφθησαν δύο 15χρονοι, δύο 16χρονοι, ένας 45χρονος και μία 43χρονη. Έπειτα από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και άλλων δύο μελών του κυκλώματος, 53 και 57 χρόνων. Από τα έως στιγμής στοιχεία, ο 45χρονος και ο 57χρονος φέρονται να έχουν καθοδηγητικό ρόλο.

Οι δυο τους έκαναν πρώτα αυτοψία στα υποψήφια σπίτια-στόχους και ακολούθως μετέφεραν με οχήματα τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους (απασχόληση, παραβίαση-διάρρηξη και άλλες), αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας φέρεται ότι διέπραξαν από την αρχή του έτους, 20 διαρρήξεις κατά τις οποίες αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και χρήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 140.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές και τη διάπραξη διακεκριμένων διαρρήξεων, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook