Με την παράθεση επίσημου δείπνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, προς τους Κρήτες ομογενείς, σε γνωστό κέντρο των Χανίων, έληξαν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Στο δείπνο, το οποίο άρχισε με τις ευλογίες του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελου, κ.κ. Δαμασκηνού, ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τους ομογενείς με 2 μαντινάδες, ενώ ο Χορευτικός Όμιλος «Αροδαμός» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών παρουσίασαν, προς τιμήν τους, ξεχωριστούς Χανιώτικους Χορούς.

Στη συνέχεια, η Νεολαία της Ομογένειας, από Αμερική και Αυστραλία, χόρεψε Κρητικούς Χορούς, κατασυγκινώντας τους συνδαιτυμόνες, καθώς έγινε φανερό πως οι ξενιτεμένοι Κρητικοί διατηρούν την παράδοσή μας από γενεά σε γενεά. Οι χοροί συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή πολλών ομογενών, υπό τους ήχους του Συγκροτήματος του Τάσου Μπαγουράκη.

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, τίμησε τον Γενικό Γραμματέα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, κ. Εμμανουήλ Κελαϊδή, με αναμνηστική πλακέτα για την παραχώρηση των χώρων του Κέντρου, ενώ αναμνηστικές πλακέτες έλαβαν και οι Χανιώτικοι Σύλλογοι. Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών προσέφερε βιβλία ως δώρα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και στην Νεολαία των Αποδήμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook