Πρώτη ενημέρωση 18:20

Αναζωπυρώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά στη Φαιστό, που είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής ύστερα από ολονύχτια μάχη.

Η πλεόν επικίνδυνη αναζωπύρωση εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Πηγαιδάκια, τα σπίτια του οποίου και πάλι κινδύνεψαν, ενώ στην συνέχεια το πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς την Μονή Οδηγήτριας.

Για την κατάσβεση των αναζωπυρώσεων δίνουν και πάλι πραγματική \”μάχη\” ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις απο ολόκληρη την Κρήτη, αποτελούμενες απο 40 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα με 21 άτομα, ενώ μέχρι που νύχτωσε συμμετείχαν και πάλι τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα απο Ηράκλειο και Χανιά.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθινής και Πόμπιας Μεσαράς και γρήγορα επεκτάθηκε σε περιφερειακούς οικισμούς.

Η πυρκαγιά απείλησε την Πόμπια, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους οικισμούς Πηγαϊδάκια και Αντισκάρι απειλώντας και σπίτια. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το μέγεθος των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής αποτιμηθεί.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς χθες πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, 22 οχήματα με 55 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με 28 άτομα, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών, που τελικά κατόρθωσαν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο παρά τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook