Οι 72 ώρες από τη στιγμή του ατυχήματος πέρασαν και από τη στιγμή που ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν δεν απάντησε στις ερωτήσεις των αστυνομικών, μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, οδηγήθηκε απευθείας ενώπιον δικαστή προκειμένου να καταθέσει για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Ο δικαστής είναι αυτός που θα αποφασίσει το είδος της κατηγορίας που θα απευθυνθεί στον 52χρονο μηχανοδηγό, αν και όλα δείχνουν πως στον Γκαρθόν κατηγορηθεί για φόνο εξ αμελείας κατά συρροήν. Τουλάχιστον, αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ.

Σύμφωνα με την El Pais, ο Γκαρθόν είναι πολύ νευρικός και αρνήθηκε το δικαίωμα υπεράσπισής του από δικηγόρο που θα όριζε η δημόσια αρχή. Ο 52χρονος μηχανοδηγός δεν θέλησε να καταθέσει στους αστυνομικούς, ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις τις οποίες επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την επιλογή το να αναπτύξει τόσο υψηλή ταχύτητα.

Στο μεταξύ, τα ειδικά συνεργεία μόλις χθες ολοκλήρωσαν την αναγνώριση των θυμάτων με την ταυτοποίηση των στοιχείων των τριών τελευταίων νεκρών. Ο ένας από αυτούς είναι Γάλλος πολίτης. Τα θύματα του δυστυχήματος, πάντως, ανέβηκαν σε 79, αφού ένας Αμερικανός που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του. Οι έρευνες συνεχίζονται και η σήμανση λαμβάνει δείγματα DNA από το σημείο του ατυχήματος προκειμένου να τα ταιριάξει με τα θύματα και να διαπιστώσει αν υπάρχουν κι άλλοι νεκροί.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook