Υλικά

• 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 200 γρ. χαρουπάλευρο
• 120 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
• 110 ml. ελαιόλαδο
• 180 ml. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
• Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
• 180 ml. γάλα
• 1 κ.γλυκού σόδα
• 80 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα δύο αλεύρια σε μια μπασίνα (μικρή λεκάνη).

Τοποθετούμε σε άλλη λεκάνη το γάλα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα χειρός αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170ο C για 50 λεπτά περίπου.