Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι προεδρίες των δύο χωρών στην ΕΕ το 2014 και ο αγωγός φυσικού αερίου TAP τίθενται επί τάπητος στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισημάνει στο Twitter του ως λέξεις – κλειδιά για το ευρωπαϊκό μέλλον την εργασία, τον πολιτισμό και την ελπίδα, χαρακτηρίζοντας την Αθήνα ως σύμβολο μιας ΕΕ η οποία πρέπει να αλλάξει.

«Το κύριο θέμα θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να τη δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες», έχει δηλώσει ο Ιταλός πρωθυπουργός στο ΑΜΠΕ, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών του στην Ελλάδα.

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», διαμήνυσε, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντικό το ταξίδι του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο Ενρίκο Λέτα βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα της Κυριακής για διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και πλήθος υπουργών. Οι κ.κ. Σαμαράς και Λέτα δείπνησαν το βράδυ της Κυριακής στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης.

Δε θα επισκεφθεί την Ακρόπολη ο Λέτα σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα στο Αβελίνο

Εν τω μεταξύ, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τη νύχτα στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας επέφερε ανατροπές στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Ιταλός πρωθυπουργός καθώς ο Ενρίκο Λέτα σε ένδειξη πένθους ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη σήμερα στην Ακρόπολη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook