Έκκληση στους ιδιοκτήτες των ακινήτων κατά μήκος του περιαστικού δρόμου που θα συνδέει την Σούδα με το Βαμβακόπουλο, να συναινέσουν έτσι ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο – αλλιώς είναι βέβαιη η απένταξή του από το ΕΣΠΑ – απεύθυναν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χανίων.

Ειδικότερα στην διάρκεια σύσκεψης τεχνικών στελεχών και με την παρουσία του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Θ.Καρούντζου, του αντιπεριφερειάρχη κ.Απ.Βουλγαράκη, του δημάρχου κ.Μ.Σκουλάκη και του αντιδημάρχου κ.Ν.Ξυνίδη, εξετάστηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην κατασκευή του περιαστικού δρόμου ο οποίος θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πόλη των Χανίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βουλγαράκης, πρόκειται για ένα έργο 25 εκατομ ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αρκεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να δημοπρατηθεί.

Βασικός παράγοντας σε αυτή την διαδικασία είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων (περίπου 200) από τους οποίους θα ζητηθεί να συναινέσουν άμεσα στην παραχώρηση των τμημάτων, υπογράφοντας σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες θα επιφυλάσσονται των νομίμων δικαιωμάτων τους.

«Θέλουμε να πούμε στους κατοίκους ότι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα χάσουν τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις και θα τα πάρουν στο ακέραιο» είπε ο κ.Βουλγαράκης .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Σκουλάκης τόνισε : «Θέλω να διαβεβαιώσω τους ιδιοκτήτες ότι τα χρήματά τους θα πληρωθούν στο ακέραιο από τα χρήματα του έργου και άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τους καλώ να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις για να μην μπλοκαριστεί το έργο».

Όπως διευκρινίστηκε εάν ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία , τότε μόνο για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων θα χρειαστούν τόσα χρόνια που είναι βέβαιο ότι θα έχει λήξει το ΕΣΠΑ και θα έχει χαθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Αμέσως μετά το Πάσχα οι κ.κ.Σκουλάκης και Βουλγαράκης θα ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ακινήτων της περιοχής έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook