Υλικά

• 1 κ. μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές (από ελιά)
• ½ lt λευκό κρασί
• 120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελ. σκόρδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• ½ κιλό κάστανα (βρασμένα & καθαρισμένα )
• 400 ml. ζωμό κρέατος
• 200 ml. ζεστό νερό
• 2 κλωναράκια θυμάρι
• 5 κόκκους μπαχάρι
• 4 πατάτες, ολόκληρες (ψητές στο φούρνο)
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί καλά απ’όλες τις πλευρές του.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και 200 ml. ζεστό νερό.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 50 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι.

Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα, τα κάστανα και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ακόμα, συμπληρώνοντας άν χρειαστεί υγρά.

Πλένουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στο φούνο στους 200ο C για 30 λεπτά της ώρας.

Σερβίρουμε το κρέας και συνοδεύουμε με τις ψητές πατάτες.