Πραγματοποιήθηκε χθες 29 Ιουλίου 2013 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τον απολογισμό και ισολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2012.

2.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο «Παγκρήτιο Δίκτυο Νερού – Cretan Water Cluster». Πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία θα συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Δίκτυο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νερού. Στόχος του φορέα είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων και οργανισμών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) δικτύων νερού απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό την παρουσίαση και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών των ΜΜΕ για την ορθολογική διαχείριση και προστασία του νερού.

3.- Ενέκρινε την επιχορήγηση με το ποσό των 5.000,00 ευρώ (πέντε χιλιάδων) των εξόδων συμμετοχής εννέα επιχειρήσεων – μελών του στην έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε από 24 μέχρι 27 Μαΐου 2013 στην Αθήνα.

4.- Ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων συμμετοχής επιχείρησης – μέλους του στη διεθνή έκθεση ANUGA 2013, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων – ποτών στον κόσμο, με το ποσό των 1.500,00 ευρώ (χιλίων πεντακοσίων).

5.- Ενέκρινε την αγορά δέκα συνεταιριστικών μερίδων του υπό ίδρυση «Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης» στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου και αποτελεί μια νέα μορφή συνεταιριστικής δράσης ειδικά για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προσφέροντας ένα γόνιμο έδαφος για την εργασιακή και κοινωνική επανένταξη και συμβάλλοντας συγχρόνως στον αποστιγματισμό ατόμων με ψυχιατρικές δυσκολίες.

6.- Όρισε ως εκπρόσωπό του για τη συγκρότηση της «Επιτροπής Υπηρεσιών» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων τον Β’ Αντιπρόεδρό του Ευάγγελο Μανιουδάκη.

7.- Όρισε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» του Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Γεώργιος Γιακουμάκης, ως τακτικός, β) Κων/νος Φραγκάκος, ως αναπληρωματικός.

8.- Όρισε τους εκπρόσωπους του για τη συγκρότηση της «εξελεγκτικής επιτροπής ελέγχου διαχείρισης ΚΑΦ Λιμένος Ρεθύμνης», ως εξής: α) Κων/νος Βουρλάκης, ως τακτικός, β) Δημήτριος Περνιεντάκης, ως αναπληρωματικός.

9.- Ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για κάλυψη αναγκών οργάνωσης και λειτουργίας της.

10.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ για ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Προσφορά και Χαρά». Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, με την καθιέρωση της Πέμπτης ως ημέρας \”Προσφοράς και Χαράς\” στα καταστήματα που συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα. Η φιλοσοφία των διοργανωτών είναι να μην μείνουν απλά παρατηρητές σε μια οικονομική κατάσταση που ρίχνει τη διάθεση και μειώνει την αγοραστική δύναμη, αλλά αντιθέτως με σημαντικές προσφορές και μειωμένες τιμές, να συμβάλλουν στην αναθέρμανση της αγοράς.

11.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Κρεοπωλών Ρεθύμνης με το ποσό των 1.000,00 (χιλίων) Ευρώ για κάλυψη λειτουργικών εξόδων του και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

12.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου επαγγελματιών εστιατόρων, καφενείων, ζαχαροπλαστείων, μπαρ και συναφών επαγγελματιών Αγίας Γαλήνης με το ποσό των 800,00 ευρώ (οκτακοσίων) για αντιμετώπιση λειτουργικών του εξόδων και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

13.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνης (ΣΚΟΡ) με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του 5ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «ΡΕΘΥΜΝΟ 2013» που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο από 28 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου 2013.

14.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Ανωγείων με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ» που πραγματοποιείται στα Ανώγεια από 29 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου 2013.

15.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το ποσό των 3.000,00 ευρώ (τριών χιλιάδων), για συμμετοχή στα έξοδα αγοράς διασωστικού οχήματος που θα παραδοθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου.
16.- Ενέκρινε την παροχή αιγίδας και την επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Minifootball με το ποσό των 2.000,00 ευρώ (δυο χιλιάδων) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του miniEURO GREECE 2013, Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Minifootball, που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο τον ερχόμενο Οκτώβριο, όντας η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει η Ελλάδα το 2013.

17.- Ενέκρινε την παροχή αιγίδας για τη διοργάνωση της 25ης Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο τρέχ. έτους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου και, συγχρόνως, ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων διοργάνωσής της με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ (χίλια).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook