Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων. με στόχο τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και ειδικότερα, την αποσυμφόρηση του γυμνασίου Γαζίου με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του γυμνασίου Τυλίσου σε πρότυπο εκπαιδευτήριο, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη στο δήμο Μαλεβιζίου.

Στην ειδική αυτή συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κ. Μαμουλάκη, συμμετείχε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γ. Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων Γαζίου κ. Αρ. Κουκιαδάκης, η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Κ. Γρυλλάκη-Παρασύρη, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Μ. Παπαδομανωλάκης και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Χ. Κουτσογιάννης και Π. Περάκης.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν, συμπεριλαμβάνεται και η οριοθέτηση των παιδιών που θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στο γυμνάσιο Τυλίσου – ενός νεόδμητου γυμνασίου με άριστες υποδομές – με κριτήρια τα οποία θα συναποφασίσουν οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων Γαζίου, μαζί με τους γονείς των παιδιών.

Ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, θα βρει το γυμνάσιο Τυλίσου πλήρως στελεχωμένο με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό πρότυπο εκπαιδευτήριο.

Θυμίζουμε, ότι με συντονισμένες και άμεσες ενέργειές της η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του γυμνασίου Τυλίσου, πείθοντας την υφυπουργό παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου για την αναγκαιότητα διατήρησης αλλά και αναβάθμισής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook