Εύκολα το Ηράκλειο θα μπορούσε να διεκδικήσει βραβείο…βρωμιάς. Αρκεί η όποια κριτική επιτροπή να κάνει μια βόλτα σε πολυσύχναστες οδούς της πόλης.

Μια από αυτές, από την οποία μάλιστα περνούν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, είναι η οδός Μητσοτάκη, η οποία βρίσκεται παράλληλα της παραλιακής λεωφόρου.

\"\"

πεζοδρόμιο στην οδό Μητσοτάκη

Την ώρα που ο δήμαρχος Ηρακλείου έδινε το δικό του…show για την οδό Σεφέρη, μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, καταστηματάρχες και τουρίστες κρατούν τη μύτη τους και προσέχουν που πατούν για να μην λερωθούν. Η φωτογραφία άλλωστε από την εικόνα δίπλα στους κάδους είναι χαρακτηριστική, δε χρειάζεται κάποιος να μυρίσει για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Ένας από τους καταστηματάρχες της οδού Μητσοτάκη δήλωσε στο flashnews.gr \’\’αυτό το χάλι βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στην οδό Μητσοτάκη στο πεζοδρόμιο, από όπου περνούν καθημερινά 100αδες τουρίστες και πατούν στα λάδια και τις βρομιές. Ποτέ δεν έχουν βάλει φάρμακο η έστω να πλυθεί, έτσι οι μύγες κυριαρχούν\’\’.

\"\"

πεζοδρόμιο δίπλα στο άγαλμα Βενιζέλου – σημείο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων

Η ίδια εικόνα κυριαρχεί και σε άλλα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, συνήθως εκεί όπου υπάρχουν και λειτουργούν καταστήματα εστίασης, ωστόσο η δημοτική αρχή δε δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον, δίνοντας έτσι και στους επισκέπτες την εικόνα της βρώμικης πόλης.

Δεν είναι πάντως τυχαίο πως η ίδια εικόνα επικρατεί και στο άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο, εκεί όπου σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία εξυπηρετώντας τουρίστες.

\"\"

Οι στιγμές όταν οι επισκέπτες περιμένουν μέσα στον ήλιο να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και παράλληλα γίνονται μάρτυρες της ακαθαρσίας που επικρατεί γύρο τους είναι μοναδικής τουριστικής…ομορφιάς! 

Μανώλης Αλεξάκης / flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook