Αν έβαλες αντηλιακό στο παιδί σου αλλά παρόλα αυτά κάηκε, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις χωρίς να πάθεις πανικό. Επειδή όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα καψίματα στο μέλλον.

Θεραπεία

Υπάρχει πάντα το παλιό γιατροσόφι  που υποστηρίζει ότι η αλόη κάνει θαύματα.

Αν πάλι δεν σου βρίσκεται πρόχειρη μία κρέμα με αυτό το συστατικό, η λύση είναι μία και αρκετά απλή: γιαουρτάκι.

Άπλωσε το στην περιοχή που έχει ανάγκη κι άφησέ το να απορροφήσει το κάψιμο.

Μία άλλη εύκολη θεραπεία είναι να κόψεις φέτες αγγουριού (από το ψυγείο) και να τις απλώσεις στο κάψιμο. Μόλις ζεσταθούν, αντικατέστησέ τες.

Εκτός όμως από αυτές τις πάνω κάτω γνωστές σε όλους μας θεραπείες, μερικές μαμάδες προτείνουν για την αντιμετώπιση του καψίματος από τον ήλιο: ένα μείγμα μητρικού γάλατος με λάδι καρύδας.

Πρόληψη

Το αντηλιακό δεν πρέπει να είναι θέμα υπό συζήτηση, αλλά μία υποχρεωτική διαδικασία πριν βγει το παιδί στην παραλία. Φυσικά, δεν πρέπει να αμελείς να το ανανεώνεις.

Απόφυγε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο, αφού μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα ηλιακά εγκαύματα. Προτίμησε να πηγαίνεις για μπάνιο με το παιδί σου νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Κάλυψε το σώμα και το κεφάλι του παιδιού σου με άνετες, ανοιχτόχρωμες μπλούζες και φαρδιά καπέλα, την ώρα που δεν κολυμπάει.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook