Η εμπορική επιτυχία του ερωτικού μυθιστορήματος \”Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι\” φαίνεται ότι έκανε αρκετά πιπεράτη τη ζωή των αναγνωστών.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει οι Βρετανοί, έπειτα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αναφέρουν πως οι πυροσβέστες στη Βρετανία δέχονται όλο και περισσότερες κλήσεις από ανθρώπους που έχουν έμειναν εγκλωβισμένοι με χειροπέδες και άλλα αντικείμενα.

Η περιπετειώδης σεξουαλική ζωή της ηρωίδας της δημοφιλούς τριλογίας φαίνεται πως ενέπνευσε πολλά ζευγάρια αφού οι πωλήσεις ερωτικών παιχνιδιών σημείωσε αύξηση στη Βρετανία, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία.

Ενώ τα περασμένα τρία χρόνια οι κλήσεις στην πυροσβεστική από ζευγάρια που εγκλωβίστηκαν με χειροπέδες και άλλα αντικείμενα έφταναν τις 79, ωστόσο μετά την έλευση του πετυχημένου μυθιστορήματος οι κλήσεις απογειώθηκαν στις 1300.

Η τριλογία έχει πουλήσει περισσότερα από 32 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ οι πυροσβέστες φοβούνται πως μετά την κινηματογραφική μεταφορά της ροζ νουβέλας, θα πρέπει να αναμένουν ακόμα περισσότερες κλήσεις.

Ο λόγος για τον οποίο η Υπηρεσία του Λονδίνου έδωσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα είναι για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο: να χρησιμοποιεί το μυαλό του, την κοινή λογική καθώς και μια συμβουλή: αν πρόκειται για χειροπέδες, καλό είναι το κλειδάκι να είναι κάπου κοντά.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook