Λύση δόθηκε στο αίνιγμα του κλεμμένου Στραντιβάριους, αξίας 1.2 εκατομμυρίων λιρών- η τύχη του οποίου παρέμενε άγνωστη, από το 2010 μέχρι σήμερα. Το σπάνιο μουσικό όργανο, μαζί με δύο δοξάρια αξίας 67.000 λιρών, «έκαναν φτερά» από τον σταθμό Euston, τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια του και διεθνούς φήμη βιολονίστρια έτρωγε ένα σνακ στο Pret a Manger cafe .

Οι τρεις δράστες -που συνελήφθησαν λίγες εβδομάδες αργότερα- δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν την αξία του σπάνιου βιολιού, το οποίο και επιχείρησαν να πουλήσουν λίγο μετά την κλοπή για 100 λίρες.

Παρά την σύλληψη των δραστών, John Maughan και των δύο συνεργών του, οι αρχές δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του πολύτιμου βιολιού, η είδηση της κλοπής του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα μία λάθος πληροφορία, ότι το Στραντιβάριους βρισκόταν στη Βουλγαρία παραλίγο να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, οι οποίες τελικά κατάφεραν να ρίξουν φως στην δυσεπίλυτη υπόθεση.

Πλέον, οι ειδικοί έχουν πεισθεί ότι το αυθεντικό Stradivarius και τα δύο τόξα είναι εκείνα που βρέθηκαν σε ακίνητο στο Midlands.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook