Σε δώδεκα προσαγωγές προχώρησε μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε σπίτια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Οι έρευνες έρχονται μετά τον εντοπισμό σήμερα ενός σκάφους από τις λιμενικές αρχές στη Χίο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, είχαν μαζί τους εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί είναι τουρκικής καταγωγής και πιθανολογείται ότι εμπλέκονται σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν, δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί στο φουσκωτό που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

\"\"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο έλληνες επιβαίνοντες, είναι 22χρονος φοιτητής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, και στους αστυνομικούς δήλωσε ότι έλαβε αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σκάφος οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και την υπόθεση στη συνέχεια ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες του λιμενικού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση στη Χίο.
Δώδεκα προσαγωγές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Στις έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής που γίνονται στην Αθήνα τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και του Φαλήρου, αλλά και στην Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές.

Ειδικότερα, οι εννέα από τις προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα και κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνεχίζονται οι έρευνες και οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες είναι Έλληνες αλλά κυρίως αλλοδαποί.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας για την υπόθεση που κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook