Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η σύζυγός του Μισέλ, δήλωσαν πέρσι ακαθάριστο εισόδημα 1,7 εκατομμύρια δολάρια και πλήρωσαν φόρο εισοδήματος ύψους 453.770 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης που κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας Ομπάμα ήταν μειωμένο περίπου κατά 70% σε σχέση με το 2009, που είχε φτάσει τα 5,5 εκατ. δολάρια.

Το 2010 ήταν εξάλλου το έτος με το χαμηλότερο εισόδημα για το ζεύγος από το 2006, όταν η προεδρική εκστρατεία του Ομπάμα δημιούργησε ενδιαφέρον για τα βιβλία, τα οποία έχει γράψει. Οι φόροι που πλήρωσε το προεδρικό ζεύγος ήταν 75% χαμηλότεροι από του 2009 (1,8 εκατ. δολάρια)

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της οικογένειας προήλθε από τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων του προέδρου.

Τον Νοέμβριο 2010 ο Αμερικανός πρόεδρος κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters». Εχει επίσης γράψει το αυτοβιογραφικό «Dreams from My Father», και το «The Audacity of Hope», που περιγράφει την πολιτική του φιλοσοφία.

Φορολογήθηκαν με τον ανώτατο συντελεστή φόρου εισοδήματος του 35% για το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων τους.

Πάντως, σημαντική ήταν και η φιλανθρωπική δράση τους ζεύγους Ομπάμα, αφού δώρισαν 245.075 δολάρια σε φιλανθρωπίες, ποσό που αντιστοιχεί στο 14,2% του εισοδήματός τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook