Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Λονδίνο ενόψει του πριγκιπικού γάμου στις 29 Απριλίου με αστυνομικούς συνοδεία σκύλων να πραγματοποιούν έρευνες σε υπονόμους, κάδους απορριμμάτων, ακόμα και σε στύλους ηλεκτροδότησης και σε φωτεινούς σηματοδότες στο Λονδίνο για τυχόν κρυμμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή όπλα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν τις έρευνες κατά μήκος της σύντομης διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ και του Αββαεϊου του Ουέστμίνστερ, όπου θα τελεστεί ο γάμος.

Το ζευγάρι θα μεταβεί στο Αββαεϊο με διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά θα επιστρέψει από την ίδια διαδρομή μέσα σε ανοιχτή άμαξα για να χαιρετίσει το πλήθος που θα έχει συγκεντρωθεί και μετά θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι των Ανακτόρων μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 29 Απριλίου κατά μήκος της διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι, ενώ πολλά μέλη βασιλικών οίκων άλλων χωρών καθώς και άλλα δημόσια πρόσωπα, θα παραστούν στο γάμο, γεγονός που τον καθιστά στόχο τρομοκρατών.

Η Βρετανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δεύτερο ανώτατο επίπεδο απειλής, γεγονός που υποδηλώνει ότι μία επίθεση είναι πολύ πιθανή. Υπάρχει, εξάλλου, και έντονη ανησυχία ότι αναρχικοί θα βάλουν στο στόχαστρό τους την τελετή, μετά τα επεισόδια του περασμένου μήνα.

Η υπουργός Ασφαλείας Πολίν Νέβιλ-Τζόουνς δήλωσε στο Ρόιτερς σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι νιώθει σίγουρη πώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα.