Στο θέμα της διάνοιξης της οδού Σεφέρη παρεμβαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, τονίζοντας πως το έργο γίνεται με απόφαση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης και καλώντας τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά στο σχετικό έγγραφό του ο κ.Κουκιαδάκης αναφέρει τα εξής :

\”ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΡΟΣ

1) Τον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου
2) Τον Λιμενάρχη Ηρακλείου
3) Τον Διοικητή της Π.Υ. Ηρακλείου

Κοινοποίηση:
1) Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου
2) Δήμαρχο Ηρακλείου
3) Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
4) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμος Ηρακλείου, μετά την 357/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, «έκλεισε» την παραλιακή οδό και τη δυνατότητα πρόσβασης προς τη Ν. Αλικαρνασσό και διέκοψε τις εργασίες επί της οδού Σεφέρη.

Επειδή μετά το γεγονός αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατη η διαφυγή των κατοίκων της Ν. Αλικαρνασσού σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων, ιδίως μετά και τη διακοπή των εργασιών στην οδό Σεφέρη.

Επειδή η απόφαση βάσει της οποίας εκτελείται το εν λόγω έργο είναι η 7940/01.08.2012 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Επειδή η εκτέλεση της απόφασης αυτής δεν έχει ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ και η τυχόν ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ (παράβαση καθήκοντος)

Επειδή, πέραν των ανωτέρω, ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) αν προκύψει οποιοδήποτε απρόβλεπτο έκτακτο γεγονός θα πρέπει να γνωρίζω τα σχέδια διαφυγής των κατοίκων της παραπάνω περιοχής, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των κατοίκων από και προς την Ν. Αλικαρνασσό.

Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι ακόμη και μετά την έκδοση της υπό χρον. 11-07-2013 Προσωρινής διατάξεως της Προέδρου του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ με την οποία αναστέλλεται (χωρίς να ακυρώνεται) η εκτέλεση της 57.414/15.06.2012 απόφασης μου, το εκτελούμενο έργο έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, η οποία χορηγήθηκε με την 69286/19.11.1993 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η οποία ισχύει μέχρι 31-12-2013.

Με την παραπάνω απόφασή μου η εκτέλεση της οποίας ανεστάλη, προφανώς δεν αναιρείται η ισχύς της αποφάσεως του ΥΠΕΧΩΔΕ, απλώς με αυτήν επιβλήθηκαν περιβαλλοντικοί όροι, με τους οποίους δεν υποχρεούται να συμμορφωθεί πλέον ο Δήμος, κατά το μέρος που διαφοροποιούνται, κατά το μέρος που διαφοροποιούνται με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ακόμη, πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε να ενεργήσετε σύμφωνα με το νόμο, ότι η απόφασή μου δεν αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη, ώστε να υπόκειται σε αναστολή εκτελέσεως.

Με αυτές τις σκέψεις εκτιμώ ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις με τις οποίες διακόπτεται η εκτέλεση των εργασιών επί της οδού Σεφέρη με την ολοκλήρωση των οποίων θα αποκατασταθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της Ν. Αλικαρνασσού, είναι αντίθετες στο νόμο και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Συνάμα δε, αποτελούν παράνομες πράξεις, δεδομένου ότι παρακωλύουν την εκτέλεση της πράξεως του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κατόπιν τούτου, παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου

Ευριπίδης Κουκιαδάκης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook