Την τελευταία μέρα του Ιουλίου η πλατεία Κοραή φοράει τα παραδοσιακά της και υποδέχεται ένα από τα πιο γνήσια τέκνα της κρητικής μουσικής. 
Ο Μιχάλης Κουνάλης έρχεται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, στις εκδηλώσεις που οργανώνουν «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», και «Ο Αντίποδας» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, έτοιμος για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι.
«Μήλο» που έπεσε κάτω από τη… μηλιά, αφού είναι γιός του Δημήτρη Κουνάλη, είναι ο Μιχάλης Κουνάλης. Είναι όμως και νέο δέντρο αφού τα κλαδιά του απλώνονται μπολιασμένα με γνήσια μουσικά βιώματα και μεγάλη διάθεση εξέλιξης. 
Ο Μιχάλης Κουνάλης 26 χρονών νέος ,με το μαντολίνο του και τη φωνή του δεν ξεφεύγει από τον κύκλο της κρητικής παράδοσης, αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει με πάθος και ζήλο. 
Η πρόσφατη συμμετοχή του σε συναυλία του Παντελή Θαλασσινού αποδεικνύει την άξια πορεία του στα μουσικά πράγματα.
Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια τα πλούσια και ποικίλα ηχοτοπία που δημιουργεί με το μαντολίνο του ο Μιχάλης Κουνάλης.
Ηχοτοπία που ζωγραφίζονται και από τη …φωνή του νεαρού καλλιτέχνη ο οποίος χωρίς να ξεφεύγει από τις αυστηρές γραμμές της κρητικής μουσικής ξέρει να δίνει ρυθμό και κέφι στους συμμετέχοντες της κάθε συναυλίας του.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς οι επιρροές του Μιχάλη από τον πατέρα του Δημήτρη Κουνάλη είναι διάχυτες και κουβαλούν τον φρέσκο αέρα των Ανωγείων και της κρητικής μουσικής όπως αυτή αποδίδεται από νέους δημιουργούς με βαθιά όμως μουσική παιδεία.
Για την πλατεία Κοραή ο Μιχάλης Κουνάλης έχει ετοιμάσει μια συναυλία που θα ικανοποιήσει και του πιο απαιτητικούς της κρητικής μουσικής. 
Μια συναυλία στα μέτρα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που αποτελούν πλέον, μετά από τρία χρόνια, θεσμό διασκέδασης για το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.
Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, ο Μιχάλης Κουνάλης και το συγκρότημα του σας περιμένουν στην πλατεία Κοραή για μια βραδιά γεμάτη κρητική μουσική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook