Η Sony και η Panasonic ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οπτικών δίσκων, που θα έχουν ελάχιστη χωρητικότητα 300GB, δηλαδή πάνω από δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέγιστη των Blu-Ray.

Οι δύο εταιρείες είναι πρωτοπόρες στη δημιουργία οπτικών μέσων υψηλής χωρητικότητας, δημιουργώντας κάθε μία το δικό της πρότυπο, εργάζονται τώρα μαζί για την ανάπτυξη ενός νέου, με βασικό κοινό τους επαγγελματίες, χωρίς όμως να αποκλείεται και η ευρύτερη χρήση του.

Παρά το ότι το cloud computing είναι μια τάση που φαίνεται πως θα καθιερωθεί και θα επεκταθεί, η ανάγκη για αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων, είναι υπαρκτή και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν δίσκους υψηλής χωρητικότητας για backup.

Οι δύο εταιρείες πιστεύουν πως μπορούν να δώσουν λύση στην ανάγκη του backup τεράστιου όγκου δεδομένων σε λογικό κόστος και μικρό μέγεθος, με το νέο οπτικό μέσο που σχεδιάζουν, το οποίο μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει και τους τελικούς καταναλωτές. Υπολογίζουν δε πως θα το έχουν διαθέσιμο το νέο στα τέλη του 2015.

e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook