Δημοφιλή γκέι μπαρ και κλαμπ στο Λονδίνο αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τις ρωσικές μάρκες βότκας, συμμετέχοντας σε εκστρατεία που ξεκίνησε από ακτιβιστές στη Βόρειο Αμερική για τη στήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Οι ακτιβιστές κατηγορούν τις ρωσικές Αρχές ότι ακολουθούν μία αυξανόμενη επιθετική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Ο νόμος που προκάλεσε την οργή των οργανώσεων ομοφυλοφίλων υπεγράφη από τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και απαγορεύει την προώθηση «μη παραδοσιακών αξιών» στα παιδιά, απαγορεύει τις εκδηλώσεις των φεστιβάλ υπερηφάνειας και παρενοχλεί ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Στόχος του μποϊκοτάζ είναι να πληγεί η εικόνα ενός προϊόντος που ταυτίζεται με τη Ρωσία.

Ορισμένοι ακτιβιστές ζητούν να γίνει μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο Σότσι.

Από την πλευρά της, η SPI Group, η εταιρεία πίσω από τη βότκα Stolichnaya -από τις πλέον δημοφιλείς στη Δύση- τάχθηκε στο πλευρό της κοινότητας των ομοφυλοφίλων.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και υπήρξε ιδέα του αμερικανού συγγραφέα και ακτιβιστή Νταν Σάβατζ.

Ο Σάβατζ έγραψε στο μπλογκ του ότι τα γκέι μπαρ στο Σιάτλ θα έπρεπε «να εγκαταλείψουν τη Stoli (Stolichnaya) για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στου ρώσους ομοφυλόφιλους και στους συμμάχους τους και για να τραβήξουν το διεθνές ενδιαφέρον στην δίωξη των ομοφυλόφιλων ανδρών, των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των ετεροφυλόφιλων συμμάχων τους στην ολοένα και πιο φασιστική Ρωσία του Πούτιν».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook