Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες μεταξύ της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη και του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη. Παρόν στη συνάντηση έδωσαν επίσης Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ, καθώς και Υπηρεσιακοί του Δήμου Φαιστού.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στο Δήμο Φαιστού.

Η Δήμαρχος αφού ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής του περασμένου Σαββατοκύριακου μετέφερε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κ. Πετρακογιώργη αφού πρώτα καταδίκασε το γεγονός για μια ακόμη φορά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι \”ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επουλωθούν σύντομα οι βαθιές πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα και βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες με όποιο μέσο διαθέτουμε.\”

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φαιστού έχει ξεκινήσει ενέργειες για να κηρυχθεί πυρόπληκτη ολόκληρη η περιοχή που καταστράφηκε, ενώ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όποιες παρεμβάσεις από όλους τους φορείς ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στην πληγείσα περιοχή και να αποζημιωθεί άμεσα το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο, έπειτα από αυτοψίες που ξεκίνησαν ήδη τα υπηρεσιακά κλιμάκια, στις καμένες περιοχές.

Εξίσου σημαντική είναι η πρόταση της Δημάρχου προς στον κ. Αυγενάκη, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστραφεί το ΦΠΑ το συντομότερο και κατά προτεραιότητα στους πληγέντες του Δήμου Φαιστού.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος επέμεινε σε συγκεκριμένα αιτήματα της και των δημοτών, προς την πολιτεία για την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα, την άμεση υπογραφή Σχεδίων Αγροτικών Βελτιώσεων, στην οχύρωση των περιοχών με αντιπλημμυρικά, την συμβολή της Περιφέρειας στην αγροτική οδοποιία και διαμόρφωση των πληγέντων περιοχών.

Σημαντικό είναι να μην σταθούμε μόνο στα υπάρχοντα διαδικαστικά αλλά με όλες τις σημερινές συγκυρίες να βρεθούν νέοι τρόποι άμεσης χρηματοδότησης, ενεργοποίηση των αποζημιώσεων και όποιων άλλων ενεργειών βάζουν τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ πάνω από όλα.

Από τη μεριά του ο Βουλευτής κ. Αυγενάκης αφού ενημέρωσε βάση της τεχνογνωσίας που διαθέτει σε παρόμοια ζητήματα, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του, σε όλες τις συλλογικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook