Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η ειδική τελετή για την απονομή άδειας διαμονής στη χώρα μας στον Πακιστανό Masood Ahmed, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με την πράξη αυτοθυσίας που έκανε τον Απρίλιο του 2012, στο Κρυονέρι.

Ο 41χρονος έλαβε άδεια διαμονής στη χώρα μας για ένα χρόνο, «για τη γενναία πράξη αυτοθυσίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης θα ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος μετά τη λήξη της και στη συνέχεια, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα γίνει αορίστου χρόνου.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία απάντηση σε όσους βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, που παραβρέθηκε επίσης στην ειδική τελετή, έδωσε συγχαρητήρια στον και τόνισε ότι η πράξη του αυτή, αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Σε δηλώσεις του, ο Masood Ahmed δήλωσε ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από αυτή την απόφαση.

Η ιστορία που συγκλόνισε

Ο Masood Ahmed μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του, τους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed, είχαν επιχειρήσει να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων, το αυτοκίνητο του οποίου είχε κολλήσει πάνω στις γραμμές του τρένου.

Οι δύο Πακιστανοί μπήκαν στο αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσουν τους ηλικιωμένους και ο 41χρονος Masood Ahmed προσπαθούσε να τους τραβήξει απ' έξω.

Όμως δεν τα κατάφεραν, αφού μία αμαξοστοιχία προσέκρουσε πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο ηλικιωμένοι επιβάτες και οι δύο Πακιστανοί, ενώ ο τρίτος, ο Ahmed τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Ακαδημία Αθηνών έχει απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.protothema.gr