Το μακρύ κατάλογο των ιστότοπων, που παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων χωρίς άδεια στην Ελλάδα, δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εποπείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Πρόκειται για τη μαύρη λίστα της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, η οποία συντάσσεται με βάση τη νομοθεσία, και περιλαμβάνει 401 ιστότοπους παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, οι οποίοι παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες μη νόμιμα, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, ο συγκεκριμένος κατάλογος, που θα συμπληρώνεται και θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, έχει ήδη διαβιβαστεί στις εν Ελλάδι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ιστοτόπους, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Επιπλέον, έχει διαβιβαστεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό η κεντρική τράπεζα - που ελέγχει τα τραπεζικά ιδρύματα - να ζητήσει από αυτά τη διακοπή των πληρωμών και της απόδοσης των κερδών από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους 401 ιστότοπους της μαύρης λίστας.

Τέλος, ο κατάλογος βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών και διωκτικών αρχών, ώστε να βοηθηθούν στο έργο τους, αφού πρέπει να σημειώσουμε ότι η διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών χωρίς άδεια αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα!

Δείτε (εδώ) τη λίστα του παράνομου ιντερνετικού τζόγου

newsbeast.gr