Είναι από τους ιδρυτές της ομάδας, προπονητής και παίκτης μάλιστα, συμβάλλοντας σημαντικά στην φετινή πορεία της και την άνοδο στην Β’ ΕΠΣΧ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παλαθούρα, που είναι από τις «αιτίες» που γνωρίσαμε φέτος τη νεοσύστατη ομάδα του Φωστήρα Αγίων Σαράντα. Ο «ΦΑΣ» πέρα του αγωνιστικού προσώπου που έχει δείξει φέτος πρόκειται, από τα πρώτα κιόλας βήματά της, για οργανωμένη ομάδα με δικά της γραφεία και μπουτίκ αλλά και ποδοσφαιρική ακαδημία. Πέρα από αυτά όμως δείχνει και ένα αξιόλογο κοινωνικό πρόσωπο με την πρωτοβουλία της διοργάνωσης φιλανθρωπικού τουρνουά (πληροφορίες σε σχετικό ρεπορτάζ που ήδη υπάρχει στο flashnews.gr) στα Νεροκούρου με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Κ.Η.Φ.Α. Α.Μ.Ε.Α. Χανίων.

 

Για τον σκοπό αυτό μας μίλησε (2-3 το μεσημέρι μέσα από τον Χανιά ΣΠΟΡ FM 90,5) ο παίκτης-προπονητής  της ομάδας τονίζοντας πως σκοπός είναι αυτή η πρωτοβουλία να καθιερωθεί κάθε χρόνο από την ομάδα του:          

«Ήταν μια σκέψη της διοίκησης και θέλουμε να το κάνουμε κάθε χρονο να υπάρχει. Κάθε χρόνο θέλουμε το Πάσχα να κάνουμε ένα παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό να βοηθάμε σε κάτι το νομό Χανίων, ένα παιδί που έχει πρόβλημα και γενικά κάποιο σύλλογο. Το καθιερώσαμε τώρα, βρήκαμε τις ομάδες και όλες μας είπαν καλοδεχούμενο να γίνει το τουρνουά. Τους άρεσε η ιδεά και θα το προχωρήσουμε και σκεφτόμαστε κάθε χρόνο να γίνει σαν έθιμο».

 

Όσον αφορά την προπώληση εισιτηρίων είπε:

 «Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Μας ζητάνε μπλοκάκια και εισιτήρια για να δώσουνε σε διάφορους φορείς. Έχουμε δώσει εισιτήρια και σε διάφορα μαγαζιά, η κίνηση είναι πολύ καλή. Δεν περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι τόσο μεγάλη κίνηση. Έρχονται και στα γραφεία μας όπου ανοίγουμε κάθε απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 9 και προμηθεύονται κι από εκεί εισιτήρια. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί».

 

Για το αν υπάρξει οικονομικη ενίσχυση και από πλευράς των ομάδων σχολίασε:

 «Η κάθε ομάδα θα βάλει τα λεφτά που μπορεί από την μεριά της. Όλοι θα βοηθήσουνε, δεν είναι μόνο για τους φιλάθλους. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και κάθε ομάδα θα έχει το δικό της φακελάκι με τα χρήματα που έχει μαζέψει. Μαζί με τα χρήματα από τα εισιτήρια θα πάνε για τον σκοπό αυτό και θα τα παραλάβει κάποιος εκπρόσωπος από το ΚΗΦΑΜΕΑ να τα πάρει για την ανέγερση του καινούργιου κτιρίου τους στα Λενταριανά»

 

Τέλος τον ρωτήσαμε σχετικά με τον Φωστήρα αγωνιστικά και τον σκοπό της ομάδας και απάντησε:

«Η ομάδα ήταν μια ιδέα που την είχαν βάλει κάποιοι πολλά χρόνια πίσω αλλά εμείς την υλοποιήσαμε τώρα. Στο παρά… πέντε, προσπαθήσαμε, μαζέψαμε κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά η ομάδα έχει κάποιο σχέδιο και κάποιο πλάνο. Ήταν να γίνουν αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Η μπουτίκ, οι ακαδημίες και γενικά δεν κάναμε μια ομάδα για να μαζευόμαστε 10-11 άτομα απλά να παίζουμε μπάλα. Βασικό είναι οι ακαδημίες. Γιατί η περιοχή μας πάντα έβγαζε παίκτες. Είδαμε ότι ήταν πολλά παιδιά που δεν ασχολούνται με το άθλημα και θέλαμε να μαζέψουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο. Η ακαδημία μας αριθμεί αυτή τη στιγμή 40 παιδιά και μέρα με τη μέρα προσθέτονται και πιο πολλά. Υπάρχει ανταπόκριση και μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε. Το βασικό για αυτά τα χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά από τις ακαδημίες (του χρόνου θα προωθηθούν 2 και σε δύο χρόνια είναι 5-6 που έρχονται από πίσω) είναι να υπάρχουν παιδιά από την περιοχή. Η ομάδα να βασίζεται σε δικά της παιδιά».

 

Σε ότι έχει να κάνει με τον στόχο της νέας χρονιάς ξεκαθάρισε ότι:

«Βάσει των παικτών που υπάρχει μεγάλη θέληση να έρθουν και ήδη έχουμε συμφωνήσει με κάποια παιδιά στόχος θα είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Να είμαστε στις πρώτες ομάδες και αν έρθει το πρωτάθλημα δεν θα λέγαμε όχι»

 

Συνέντευξη στον Λευτέρη Αντωνακάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook