Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας – Καλοκαίρι 2013» και θέμα:

“Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, ο καταξιωμένος Χανιώτης ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου, διάβασε το βιβλίο «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι» της Helen Stephens στους μικρούς μας φίλους.

Ο κος Κακάρογλου περιγράφοντας την εμπειρία του ανέφερε «κάθε φορά που συναντιέμαι με παιδιά να μιλήσουμε για βιβλία νοιώθω αμηχανία . Στα πρόσωπα των παιδιών διέκρινα την αδημονία και τη χαρά που έγινε ενθουσιασμός στη διάρκεια της ανάγνωσης και των ερωτήσεων.

 Όταν τέλειωσα την ανάγνωση οι καινούργιοι μου φίλοι με περικύκλωσαν για να με χαιρετήσουν.

Κι όταν έφευγα από την βιβλιοθήκη πραγματικά δεν ήξερα που να κρύψω την συγκίνηση μου, γιατί το λιοντάρι της ιστορίας για λίγη ώρα, μας επισκέφθηκε και μας πήρε μαζί του στη μαγεία του παραμυθιού. Είναι σημαντικό που μ΄ αυτά τα προγράμματα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Χανίων συνεργάζονται και κινητοποιούνται τόσοι άνθρωποι με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο ρόλο» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook