Τη μέριμνά του για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο ΒΙΟ.ΠΑ. Ανώπολης και την παροχή κάθε σχετικής υποστήριξης της οικείας Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων προς το σκοπό αυτό ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι «το βιοτεχνικό πάρκο της Ανώπολης, μετά από κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών, λειτουργεί από το 2005, όπου έχουν εγκατασταθεί 22 βιοτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν αντίγραφα μουσείου, διάφορα κεραμικά, αγαλματίδια από μέταλλο, αγιογραφίες, κομπολόγια, υφαντά, παραδοσιακά βαρέλια και άλλα είδη», και πως «στο βιοτεχνικό πάρκο υπάρχει μάλιστα χώρος ο οποίος έχει προβλεφθεί ως εκθεσιακός».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι «υπάρχει ακόμα σειρά από εκκρεμότητες που είναι ανάγκη να επιλυθούν, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να αναδειχθεί το εν λόγω πάρκο».

Ειδικότερα, ως βασικά προβλήματα αναφέρει «τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον ηλεκτροφωτισμό, στους κάδους αποκομιδής των σκουπιδιών μέσα στο χώρο του πάρκου, στην παροχή νερού και τους μετρητές κατανάλωσης νερού, στην οδική σήμανση και στην κυκλοφορική σύνδεση του πάρκου με το δημοτικό δρόμο» και τονίζει ότι «οι εκκρεμότητες αυτές είναι δεδομένο ότι λειτουργούν ανασταλτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός ΒΙΟΠΑ, ώστε είναι κρίσιμη η άμεση αντιμετώπισή τους».

Επιπροσθέτως, καταγράφει ότι «οι επαγγελματίες και το διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ έχουν υπογραμμίσει τη σημασία να αναδειχθεί το βιοτεχνικό πάρκο της Ανώπολης με τη μέριμνα της τοπικής Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων σε τουριστικό προορισμό ώστε οι επισκέπτες του τόπου να γνωρίζουν από κοντά τα εκπληκτικά έργα της λαϊκής τέχνης που κατασκευάζονται εντός του ΒΙΟ.ΠΑ. Ανώπολης».

Για την ανάδειξη του πάρκου σε τουριστικό προορισμό, αναφέρεται στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από τους βιοτέχνες και συγκεκριμένα:
– Ενημέρωση των ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων του δήμου για την ύπαρξη του πάρκου λαϊκής τέχνης Ανώπολης.
– Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χερσονήσου με τη συμμετοχή του πάρκου, στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμο αλλά και μέσα στο χώρο του πάρκου.
– Ενημέρωση των σχολείων και των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Χερσονήσου για την λειτουργία του πάρκου και για την οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών σε αυτό.
– Σε συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου, Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. να γίνει Ενημέρωση όλων των επαγγελματιών λαϊκής τέχνης του δήμου Χερσονήσου (κατά προτεραιότητα) για την δυνατότητα στέγασης τους στο χώρο του πάρκου.
– Διαφήμιση του πάρκου σε όλο το νομό Ηρακλείου, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσουν «για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο ΒΙΟ.ΠΑ. Ανώπολης και την παροχή κάθε σχετικής υποστήριξης της οικείας Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων προς το σκοπό αυτό», ενώ ζητά να ενημερωθεί εάν «εξετάζετε την ανάδειξη του πάρκου σε τουριστικό προορισμό μέσω συγκεκριμένων ενεργειών και προτάσεων που έχουν καταθέσει οι επαγγελματίες με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook