Δασική πυρκαγιά μαίνεται από το πρωί σε ημιορεινή ζώνη στα βορειοανατολικά της Μαδρίτης. Οι φλόγες έχουν απανθρακώσει ήδη 13.000 στρέμματα και είναι ακόμη εκτός ελέγχου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και η ζέστη τις τροφοδοτούν αδιάκοπα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στην Καστίλια-Λα Μάντσα.

«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι από τις 14:00 αναμέναμε αύξηση της θερμοκρασίας και της ισχύος των ανέμων», επεσήμανε η σύμβουλος Γεωργίας της Αυτόνομης αυτής περιοχής Μαρία Λουΐσα Σοριάνο. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφθασε σήμερα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στην κοινότητα Βαλδεπένιας ντε λα Σιέρα, στην επαρχία της Γουαδαλαχάρας, σε μία αγροτική ημιορεινή ζώνη. Περίπου 350 πυροσβέστες, με την βοήθεια 21 αεροσκαφών και 43 οχημάτων βρίσκονται επί το έργον της κατάσβεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Περίπου 130 κάτοικοι από τις κοινότητες Τορτουέρο και Βαλδεσότος εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έπειτα από την επέκταση της πυρκαγιάς στα χωράφια δημητριακών που γειτνιάζουν άμεσα με τις κατοικίες.

Μία άλλη σημαντική πυρκαγιά σημειώθηκε στις 26 Ιουλίου στη νήσο Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες, από την οποία απανθρακώθηκαν 23.350 στρέμματα δασικής έκτασης, τα περισσότερα στην Σιέρα ντε Τραμουντάνα στα βορειοδυτικά του νησιού, η οποία έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook