Εν μέσω κρουσμάτων διαφοροποίησης βουλευτών. Στην ατζέντα της συνεδρίασης η λήψη απόφασης για τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Εν μέσω διαδοχικών κρουσμάτων αποστασιοποίησης βουλευτών (σ.σ. με πλέον πρόσφατη τη σκληρή επίθεση της Θεοδώρας Τζάκρη χθες προς τον πρωθυπουργό), ανοικτών μετώπων μεταξύ υπουργών, βουλευτικών βολών εις βάρος του κ. Γιάννης Στουρνάρα και, φυσικά, των απαιτήσεων της τρόικας για προώθηση του συνόλου των μεταρρυθμίσεων, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επισήμως, στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η λήψη απόφασης για τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (σ.σ. είχε προηγηθεί κύκλος συνεννοήσεων του αρμόδιου υπουργού κ. Χαρ. Αθανασίου με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο) αλλά και οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούσαν ότι το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου γνωρίζει καλά τι πρέπει να πράξει ενόψει της νέας αξιολόγησης της τρόικας, ενώ επιχειρήσουν να εκτονώσουν την αίσθηση πίεσης εκ μέρους των βουλευτών της συμπολίτευσης, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να επιλέξει την εν εξελίξει συνεδρίαση προκειμένου να στείλει μήνυμα απαρέγκλιτης υλοποίησης των συμφωνηθέντων με την τρόικα και να επιμείνει στην ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θεωρεί ως προϋπόθεση για την βελτίωση των όρων του δανειακού προγράμματος και τη σταδιακή έξοδο της χώρας από τη στενωπό.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook