Γκάφα ήσσονος σημασίας αλλά αδιαμφισβήτητα γκάφα από το BBC, το οποίο σε μια χρονιά στην οποία έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από σκάνδαλα, την Πέμπτη βρέθηκε στην αμήχανη θέση να ζητάει δημοσίως συγγνώμη επειδή μετέδωσε μια εικόνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ με ένα πέος σχεδιασμένο στο πρόσωπό του!

Το «λάθος» έγινε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του BBC1 η οποία τιτλοφορείται «BBC Breakfast»: Σε ένα σημείο της προβλήθηκε ένα διαφημιστικό σποτ για τη δημοφιλή σατιρική εκπομπή «Barbershopera», στο οποίο όμως διακρινόταν για λίγα δευτερόλεπτα το πορτρέτο του Δούκα του Κέιμπριτζ με ένα πέος σχεδιασμένο στο κεφάλι του.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εκπομπή, που προβάλλεται επίσης από το BBC1, είχε γυριστεί παλαιότερα όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παντρευόταν τη γοητευτική Κέιτ Μίντλτον και τέτοια αστεία για τον τυχερό γαμπρό ήταν ως και αποδεκτά στο πλαίσιο της σάτιρας.

Τώρα όμως, με τη δημοσιότητα λόγω του βασιλικού μωρού στα ύψη, το θέαμα του νέου πατέρα με ένα τέτοιο φαλλικό γκράφιτι στο πρόσωπό του, δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης.

Μολονότι έπαιξε στον «αέρα» για λίγα δευτερόλεπτα, έγινε αντιληπτό από πολλούς τηλεθεατές και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. O Ντέιβιντ Γιέιτς, ρεπόρτερ της Daily Mirrror, χαρακτήρισε το περιστατικό «αηδιαστικό» και ζήτησε από το BBC να είναι «πιο προσεκτικό».

Η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση έσπευσε γρήγορα να απολογηθεί για το «προσβλητικό περιεχόμενο», το οποίο όπως υποστήριξε είναι δημιούργημα των συντελεστών της εκπομπής.

«Η εικόνα προβλήθηκε στιγμιαία στο πλαίσιο του διαφημιστικού βίντεο για την \”Barbershopera\” και ήταν προϊόν των συντελεστών της εκπομπής. Δυστυχώς αποτύχαμε να εντοπίσουμε το προσβλητικό περιεχόμενο μέσα στο βίντεο και ζητούμε συγγνώμη» δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook