Άνοιξε τις "πύλες του" για το κοινό ο νέος όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τη μόνιμη συλλογή των αρχαιοτήτων των γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται σημαντικά έργα τέχνης που απεικονίζουν και αποτυπώνουν μορφές και όψεις από την επίσημη και ιδιωτική ζωή, τους θεσμούς, τη λατρεία και τις ταφικές πρακτικές από τη δωρική κοινωνία των πρώιμων ιστορικών χρόνων μέχρι τον πολιτισμικά σύνθετο ελληνορωμαϊκό κόσμο της ύστερης αρχαιότητας.

Εκτίθενται επίσης επιλεγμένα αντικείμενα από τις πρώην ιδιωτικές συλλογές Στυλιανού Γιαμαλάκη και Νικολάου Μεταξά όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ανατολή που χρονολογούνται από τα μινωικά έως τα νεώτερα χρόνια.

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ορόφου έκλεισε για το κοινό η Προσωρινή Έκθεση του Μουσείου και τα πιο σημαντικά και εμβληματικά εκθέματα των μινωικών χρόνων θα εκτεθούν προσωρινά σε αίθουσα του ορόφου.

Δηλώσεις Δημάρχου Ηρακλείου για την απόδοση του νέου ορόφου

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και απόδοση του νέου ορόφου του Αρχαιολογικού Μουσείου απόψε στους πολίτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε επίσης ότι είναι μια σημαντική ημέρα για το Ηράκλειο γιατί μετά από 7 χρόνια που ήταν κλειστό, τα έργα στο Αρχαιολογικό Μουσείο ολοκληρώνονται, και μετά από προσπάθειες που καταβάλλει και ο ίδιος το σύνολό του Μουσείου θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου.

Εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ ευχαρίστησε την Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τους εργαζόμενους και κάλεσε τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες να δουν από κοντά τα σημαντικά αρχαιολογικά εκθέματα στις νέες αίθουσες του Μουσείου