Η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναλαμβάνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Η κυρία Κουτζαμάνη προέρχεται από τον εισαγγελικό κλάδο και ασκούσε ήδη καθήκοντα εισαγγελέα μετά τη συνταξιοδότηση του Ιωάννη Τέντε.

Η επιλογή της κυρίας Κουτζαμάνη δείχνει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν να ακολουθήσουν την επετηρίδα, όπως εξαρχής είχε ζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ακόμη τον ορισμό του Μιχάλη Θεοχαρίδη ως προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, η Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, ο Νικόλαος Λεοντής, ο Αντώνιος Αθηναίος, ο Γρηγόρης Κουτσόπουλος και ο Σπυρίδων Μιτσιάλης.

Επίσης, πρόεδρος του ΣτΕ ορίζεται για διετή θητεία ο ως σήμερα αντιπρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Ρόζος.

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι από σήμερα ο Ευάγγελος Νταής και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο Ι. Σακελλαρίου.

Για τις προαγωγές τηρήθηκε η επετηρίδα.

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισημαίνει σε δηλώσεις της ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, «όπου ο Εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Ακόμη, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος σε δήλωσή του κάνει λόγο για συνεργασία των εξουσιών και ενότητα, ενώ ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχαήλ Θεοχαρίδης ρίχνει το βάρος στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης βραδύτητας στην απονομή της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης.


in.gr