Την πρώτη συνδιοίκηση νοσοκομείων στο ΕΣΥ έφερε η απομάκρυνση της διοικήτριας του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κυρίας Ελένη Ρογδάκη από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που έγινε στο νοσοκομείο συνεπεία της απόφασης της διοίκησης να το αποσύρει από την εφημερία της περασμένης Τετάρτης λόγω έλλειψης κλινών και υλικών –που ωστόσο αποδείχθηκε πλασματική.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης όλης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παύονται η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Νίκος Πεφάνης και επικεφαλής του «Αλεξάνδρα» τοποθετείται πλέον ο διοικητής του έτερου μεγάλου μαιευτικού νοσοκομείου της Αθήνας, του «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», κ. Νίκος Φαλδαμής.

Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει λάβει πολύ καλή κατάταξη κατά την αξιολόγηση των διοικητών του ΕΣΥ σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς στόχους αλλά και εκείνους της μηχανογράφησης και πληροφορικής στο νοσοκομείο που διοικεί τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για την πρώτη μορφή συνένωσης νοσοκομείων που υλοποιείται στο ΕΣΥ –αφορά τη κοινή διοίκηση δύο ή περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από ένα φυσικό πρόσωπο βάσει του άρθρου 69 του νόμου 3918/2010.

Εκ νέου ΕΔΕ στο «Αλεξάνδρα» για την αναζήτηση ευθυνών των γιατρών

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διέταξε νέα ΕΔΕ για το θέμα των ελλείψεων υγειονομικού υλικού αλλά και των κενών κλινών στο «Αλεξάνδρα» λόγω των οποίων η διοίκηση είχε αποφασίσει την «έξοδό» του από το σύστημα εφημεριών. «Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τους Επιθεωρητές Υγείας που συνέταξαν το πόρισμα οι οποίοι όπως είπε «εξαίρεσαν από την απόδοση ευθυνών το ιατρικό προσωπικό, γεννώντας ερωτήματα και απορίες σε όλους μας».

Εκτός από τη διοικήτρια και τον αναπληρωτή διοικητή, το πόρισμα επιμέρισε ευθύνη για τις προσχηματικές ελλείψεις υλικών και κρεβατιών στη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μία διοικητική υπάλληλο. Εις βάρος των τριών τελευταίων προσώπων θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι «τοποτηρητής» της νέας ΕΔΕ θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook