Υλικά

• ½ κιλό κολιούς
• 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 3 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
• 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
• 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
• 2 καρότα , κομμένα σε μικρά κομμάτια
• 100 γρ. πράσινα φασολάκια
• 1 λεμόνι ( χυμός και ξύσμα)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• λίγο μαϊντανό
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• αγριορίγανη
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• νερό (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους κολιούς αφαιρώντας τα σπλάχνα τους. Δεν χρειάζεται απολέπηση γιατί δεν έχει λέπια. Τους φιλετάρουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και τους αλέιφουμε με το ξύσμα του λεμονιού.

Τους τοποθετούμε σ’ένα ταψί και απο πάνω τους βάζουμε όλα τα λαχανικά με τελευταία τη ντομάτα ούτως ώστε να τα προστατέψουν και να μη στεγνώσουν. Τελειώνουμε με την αγριορίγανη, το μαϊντανό και μπόλικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και νερό ώστε να σκεπαστούν. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε στους 180ο C , για 35 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, πρώτα τη σαλάτα λαχανικών και απο πάνω τα φιλετάκια του ψαριού.