Παρ’ ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ένα έτος φυλάκισης (αρχικά προβλέπονταν 4 για το αδίκημα της φορολογικής απάτης, ωστόσο τα 3 έχουν παραγραφεί λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει), ο Καβαλιέρε δεν θα πάει φυλακή.

Και αυτό λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του…

Ο Μπερλουσκόνι είναι 76 ετών και σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, άνθρωποι άνω των 70 ετών δεν οδηγούνται στη φυλακή εκτός αν κρίνονται άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των άλλων.

Αντ’ αυτού ο Μπερλουσκόνι θα τεθεί, για το αντίστοιχο διάστημα, σε κατ\’ οίκον περιορισμό ή θα προσφέρει κοινωφελή εργασία. Αν και εφόσον υπάρξει κάποια θέση – υπηρεσία, την οποία η ηλικία του, τού επιτρέπει να υπηρετήσει, θα επιλεγεί η δεύτερη λύση αλλιώς θα υποχρεωθεί να περάσει το ένα έτος που πρέπει να εκτίσει στο σπίτι του.

Το διακύβευμα όμως δεν είναι τόσο αυτό όσο το τι θα γίνει με τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Και αυτό γιατί αν ο Μπερλουσκόνι στερηθεί των δικαιωμάτων του αυτών, μπορεί να αποτελέσει θανάσιμο πλήγμα για την εύθραυστη κυβέρνηση Λέτα. Η κυβέρνηση κινδυνεύει με πτώση εάν το κόμμα του Μπερλουσκόνι αποσύρει τη στήριξή του.

Ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε και πάλι στο Εφετείο του Μιλάνου την υπόθεση στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Καβαλιέρε.

Πάντως, ήδη, ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ρώμης, Αντόνιο Μούρα, έχει ζητήσει τη μείωση του χρόνου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι από πέντε σε τρία χρόνια. Και αυτό προκειμένου να μην διαταραχθεί η κυβερνητική ισορροπία που με τόσες προσπάθειες εξασφαλίστηκε μετά τις τελευταίες εκλογές στη χώρα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook