Προϊόντα «μαϊμού», τα οποία πωλούνται σε γνωστά καταστήματα της Αθήνας ως αυθεντικά έναντι εκατοντάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες προϊόντα στην οδό Ερμού, στην Ευριπίδου, καθώς και στην περιοχή του Αλίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διατίθεντο σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο.

Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.

Παράλληλα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, στον οποίο λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθεντο ως δήθεν αυθεντικά. Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζε με τα ενδύματα ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του προαναφερθέντος ιδιοκτήτη.

Τέλος, το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα στο κέντρο των Αθηνών σε αποθηκευτικούς χώρους και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητα 10.000 ζευγών.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

in.gr