Τις μειώσεις ειδικών τιμολογίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΗ πρότεινε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να υπάρξει και σχετική εισήγηση στο Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Στειακάκη, τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή της Επιχείρησης.
Ο κ. Κουράκης πρότεινε συγκεκριμένα να μειωθούν σε πρώτη φάση 
τα ειδικά τιμολόγια που αφορούν τους ΟΤΑ ,τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.α γεγονός που θα ωφελήσει και τους Δημότες του Ηρακλείου.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που αφορούν τα έργα και τις δράσεις της ΔΕΥΑΗ (Ύδρευση ,Αποχέτευση ,όμβρια, Εκσυγχρονισμός των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων στις Δημοτικές Κοινότητες κ.α) και όπως διαπιστώθηκε ανταποκρίνονται στα σχετικά χρονοδιαγράμματα .
Επίσης συμφωνήθηκε να διεκδικηθεί η ένταξη για χρηματοδότηση σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της ολοκληρωμένης μελέτης για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που αφορά τη Διαχείριση και Ξήρανση της λυματολάσπης με 8 Θερμοκήπια αξιοποιώντας την ηλιακή θερμότητα στα οποία θα χρησιμοποιηθούν ειδικά συστήματα ή ρομπότ για την αναμόχλευση της λάσπης .
Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούν την αξιοποίηση των υδάτων από την Τριτοβάθμια Επεξεργασία των υγρών αποβλήτων.
Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί δωρεάν τους τρεις τελευταίους μήνες 150.000 κυβικά υδάτινων πόρων στους αγρότες ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του Τεμένους για άρδευση των καλλιεργειών τους.
Στόχος και φιλοδοξία μας όπως τόνισε σε δηλώσεις του τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ είναι να γίνει το Ηράκλειο πόλη – πρότυπο για τις περιβαλλοντικές της δράσεις στην Ελλάδα μια πράσινη πόλη ώστε να διαμορφωθεί ένα ριζικά αναβαθμισμένο επίπεδο ζωής όχι μόνο ως προς το περιβάλλον αλλά και ως προς την καθημερινότητα των πολιτών.
Αρχές του φθινοπώρου θα γίνει και απολογισμός του έργου της ΔΕΥΑΗ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook