Σε μια πόλη που κάθε μέρα δείχνει περισσότερα σημάδια αποσύνθεσης και διάλυσης έχει μετατραπεί το Ηράκλειο, με την δημοτική αρχή να δείχνει πλέον ανίκανη να διαχειριστεί θέματα καθημερινότητας, τα οποία προσβάλουν την εικόνα της πόλης.

Μετά τα… λαδωμένα πεζοδρόμια, που δίνουν την εικόνα της χαβούζας (Δείτε Εδώ), το κυκλοφοριακό χάος και τα παρκαρισμένα οχήματα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο (Δείτε Εδώ) σήμερα εντοπίσαμε μερικές ακόμα εικόνες που καταδεικνύουν πως στη Λότζια κάτι δεν πάει καλά.

Δεν πήγαμε μακριά, αλλά στην πλατεία Κορνάρου, στο κέντρο δηλαδή του Ηρακλείου. Από που να αρχίσει κάποιος. Από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας (αν είναι φυσικά δικό τους δημιούργημα αυτό το έκτρωμα), τους…υπόγειους κάδους απορριμάτων ή το συντριβάνι που έχει ξεχειλίσει και πλημμυρίζει πεζοδρόμια και δρόμους;

\"\"

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το πεζοδρόμιο είχε φθορές. Προφανώς έσπασαν κάποιες πλάκες.

Οι… μάστορες όμως είχαν τη φαεινή ιδέα να ρίξουν τσιμέντο (μάλλον δεν υπήρχαν πλάκες αντικατάστασης) και να δημιουργήσουν πάνω σε αυτές ένα… έργο τέχνης!

Χάραξαν το τσιμέντο μάλλον για να μας μπερδέψουν και του έδωσαν (;) την εικόνα που είχε πριν το πεζοδρόμιο. Αισθητική, καταυλισμού και όχι τουριστικής πόλης.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, είδαμε τον κάδο απορριμάτων που είχε τοποθετηθεί με τυμπανοκρουσίες (και φυσικά με τα χρήματα των δημοτών) για να είναι υπόγειος και διακριτικός.

\"\"

Σήμερα βρίσκεται χωρίς καπάκι, πάνω στο πάρκο, σκουριασμένος. Εστία μόλυνσης.

\"\"

Την ίδια ώρα το συντριβάνι ξεχειλίζει, το νερό πλημμυρίζει το δρόμο και το πεζοδρόμιο, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ε! Καλοκαίρι είναι, ας δροσιστούμε λίγο.

\"\"

Flashnews.gr / M.Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook