Πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης υπουργός.
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε 5ετή ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την φονική έκρηξη στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο.

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στους άλλους τρεις ενόχους, που είναι ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης.

Οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης.

Αθώους έκρινε το Κακουργιοδικείο τους πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και πρώην υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την αναγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές δεκατριών ανθρώπων.


in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ