Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης που αφορά σε ένα ακόμη δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την τράπεζα FBB. Ωστόσο έπειτα από την συμπληρωματική του απολογία στην ανακρίτρια Ρένα Κατσίβελη, ο κ. Ρέστης επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι προφυλακισμένος για το πρώτο δάνειο της ίδιας τράπεζας, παρά το γεγονός ότι έχει επιστρέψει εντόκως το σύνολο του ποσού, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ.

Η κλήση του κ.Ρέστη σε συμπληρωτική απολογία αφορούσε σε στεγαστικό δάνειο ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- φέρεται να πήρε από την τράπεζα FBB.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέστης υποστήριξε ότι το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά και ότι είναι μεταξύ των «καλών» δανείων που πήρε η Εθνική μετά το «σπάσιμο» της FBB σε καλή και κακή όταν δεν προχώρησε η ανακεφαλαιοποίησή της.

Ο εφοπλιστής για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ προσκόμισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαχά, παραστατικά που δείχνουν ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο κατά 150% της αξίας του και ότι είναι ενήμερο πλήρως καθώς οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Παράλληλα προσκόμισε και έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ξεκίνησε ήδη από χθες η αποπληρωμή του.

Σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορούμενου, το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ ήταν επενδυτικό με υποθήκη το σπίτι του ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος το είχε χαρακτηρίσει μηδενικού κινδύνου.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ.Ρέστης είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αναφέροντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Πέτρος Μαχάς: «Ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές και τους παρέχει ό,τι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι βέβαιος ότι εάν πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook