Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και επεκτάθηκε κοντά σε κατοικίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες «έγλυψαν» αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές σε κτίσματα και σε πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το δάσος του Κουβαρά.

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 δήλωσε ότι το δάσος του Κουβαρά, καθώς και το χωριό έχουν σωθεί και δεν κινδυνεύουν.

Ο ίδιος δήλωσε αργά το απόγευμα ότι τις Αρχές απασχολούν 2-3 ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς.

Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας-Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, καθώς ο καπνός από την πυρκαγιά πήγαινε προς τα εκεί.

Επίσης εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Άννης, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τα κτίριο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι πυκνοί καπνοί που δυσκολεύουν την από αέρος κατάσβεση.

Επιπλέον, επί τόπου βρίσκονται δύο κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά και το Σάββατο

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει ότι σήμερα, Παρασκευή, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών και για αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αφορά την περιφέρεια της Αττικής, τη Νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

in.gr