Στον Ταυρωνίτη έχει \”μετακομίσει\” εδώ και λίγο καιρό ο Κισσαμικός, πραγματοποιώντας στο γήπεδο του Δήμου Πλατανιά αρκετές από τις προπονήσεις του.
Το γεγονός ότι παρά τις αρχικές υποσχέσεις του Δήμου Κισσάμου δεν φαίνεται να υπάρχει λύση με την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου, τουλάχιστον για την ώρα, ωθεί τον ιστορικό σύλλογο του Καστελίου στην λύση έδρας στον γειτονικό Δήμο Πλατανιά.
Το γήπεδο του Ταυρωνίτη ίσως χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδια πρωταθλήματος ως έδρα για τους \”γαλανόλευκους\”, που σίγουρα αλλιώς είχαν σχεδιάσει την παρθενική τους συμμετοχή στη Γ\’ Εθνική, αφού η \”μετακόμιση\” αυτή τους στοιχίζει και οικονομικά. 
Αναφορικά με το πρόσφατο Δ.Σ. του Δήμου Κισσάμου η εφημερίδα \”Νέοι Ορίζοντες\” αναφέρουν σχετικά:
\”Κόκκινη κάρτα στον Κισαμικό

Μπορεί o Κισαμικός να διάγει την καλύτερη περίοδο της 87χρονης ιστορίας του, ωστόσο κάποιοι δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία των διοικούντων και των φιλάθλων της ομάδας. Τρία χρόνια τώρα το Δ.Σ. της ομάδας ζητάει από τον Δήμο Κισάμου να αλλάξει τον κατεστραμμένο χλοοτάπητα, αλλά και την εκτέλεση κάποιων άλλων –όχι ιδιαίτερα δαπανηρών- εργασιών (επισκευή εξέδρας, σκέπαστρο, δημοσιογραφικά θεωρεία) έτσι ώστε να γίνει το γήπεδο ασφαλές και λειτουργικά, όμως ένα μεγάλο μέρος της δημοτικής αρχής κωφεύει. Με την άνοδο της ιστορικής ομάδας του τόπου μας στη Γ’ Εθνική, τα έργα κρίθηκαν πλέον επιβεβλημένα ούτως ώστε να μην αναγκαστεί ο Κισαμικός να «ξεσπιτωθεί» κάτι που θα αποτελούσε ντροπή για ολόκληρη την περιοχή αλλά και ιδιαίτερα γι αυτούς που κρατάνε την τύχη της στα χέρια τους. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε το ρεζιλίκι καθώς το Δ.Σ. του Κισαμικού, αφού είδε και απόειδε και καθώς μέσα σε λίγες μέρες προετοιμασίας στο Στάδιο Κισάμου, «μέτρησε» τρεις τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, αποφάσισε να αναζητήσει άλλο γήπεδο για την προετοιμασία, τις μετέπειτα προπονήσεις αλλά και τους αγώνες της ομάδας.

Μετακόμιση

Έτσι, το Δ.Σ. του Κισαμικού αναγκάστηκε να αποταθεί στον Δήμο Πλατανιά, ο οποίος –σημειωτέον- διαθέτει έξι γήπεδα (…), έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά. Ο δήμαρχος Πλατανιά άναψε το πράσινο φως και ο Κισαμικός συνεχίζει πλέον την προετοιμασία του στο γήπεδο Ταυρωνίτη, όπου θα δώσει και όλα τα φιλικά προετοιμασίας αλλά και –όπως όλα δείχνουν- κάποιους (ίσως τους περισσότερους) αγώνες του πρωταθλήματος. Φυσικά η εξέλιξη αυτή, εκτός από το ότι αποτελεί ντροπή για την περιοχή μας, θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική ζημιά στον Κισάμικο καθώς θα χάσει σημαντικά έσοδα που θα είχε αν αγωνίζονταν στη φυσική του έδρα (διαφημιστικές ταμπέλες, εισιτήρια διαρκείας κ.α.). Δικαιολογημένα, λοιπόν, η διοίκηση της ομάδας εξέφρασε προς το δημοτικό συμβούλιο την οργή και την αγανάκτηση της, αφού βλέπει τους κόπους και τους στόχους της να δέχονται φίλια πυρά. Δεν ξέρω τελικά αν η δημοτική αρχή δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να εκτελέσει τα απαιτούμενα έργα στο Στάδιο Κισάμου, όμως με το να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις (μόλις πριν δύο μήνες) το μόνο που κατάφερε ήταν να πλήξει την αξιοπιστία της.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook