Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στο Μαρκόπουλο, όπου καίγεται δασική έκταση στο βουνό Μερέντα, καθώς η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά. Εξοχικά σπίτια και αποθήκες κάηκαν, ενώ εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση.

Υπάρχουν ακόμα ενεργά μέτωπα που καίνε στην κορυφή του βουνού, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία, αφού η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά το πυκνόφυτο δάσος του Κουβαρά.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο είναι υπεράνθρωπη καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών της περιοχής, ενώ για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου – Κερατέας και εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Αγίας Άννης.

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αττικής από την Πυροσβεστική. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύθηκε περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών.

Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

Τις εικόνες των καμμένων σπιτιών μετέδωσε ο Alpha:

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ:

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook