Η Aston Martin με τη βοήθεια του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Zagato κατασκεύασε δύο κατά παραγγελία μοντέλα, τα DBS Coupe και DB9 Spyder Zagato Centennial, για την 100η επέτειο της.

Ο ιταλικός οίκος σχεδιασμού ανέλαβε να δημιουργήσει δύο μοναδικά μοντέλα, τα οποία αποτελούν ειδικές παραγγελίες εκλεκτών πελατών. Με αυτό τον τρόπο, η αγγλική φίρμα γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας της, στο χώρο της αυτοκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, για το coupe η εταιρεία αναφέρει ότι αποτελεί διασταύρωση του DNA των Aston Martin και της μιλανέζικης έμπνευσης. Διαθέτει ένα ξεχωριστό εμπρόσθιο τμήμα με μια προεξέχουσα μάσκα και ρετρό προβολείς. 

Επίσης, η οροφή διαθέτει δύο «θόλους» οι οποίοι καταλήγουν σε ένα αντίστοιχο καμπύλο πίσω παρμπρίζ και καπό. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι παραγγελία ενός ιάπωνα επιχειρηματία, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερα στοιχεία.

\"\"

Από την άλλη, η DB9 Spyder Zagato Centennial κατασκευάστηκε για τον αμερικανό συλλέκτη Peter Read, ο οποίος έχει αγοράσει στο παρελθόν και τη DB7 Zagato. 

Στιλιστικά, η cabrio έκδοση μιμείται σε όλα την coupe, εκτός βέβαια από την οροφή, όπου φέρει υφασμάτινη κουκούλα. 

Σύμφωνα με τον νέο ιδιοκτήτη, η DB9 Spyder Zagato Centennial αφομοίωσε τόσο καλά όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά των Aston Martin και αποτελεί απαύγασμα βρετανικής κομψότητας και ιταλικής φινέτσας.

\"\"

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook