Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην Βρετανία δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Περίπου το 52% των 5.000 ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα, δηλώνει ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, σύμφωνα με την έκθεση της Money Advice Service, υπηρεσία παροχής οικονομικών συμβουλών που συνέστησε η κυβέρνηση.

Το 2006, το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 35% και η αύξηση του αποδίδεται στις συνέπειες της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους είναι η ανάγκη "να τα βγάλουν πέρα ως την επόμενη φορά που θα πληρωθούν παρά να βάλουν χρήματα στην άκρη", διαπιστώνει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Συγκεκριμένα, ένας στους πέντε Βρετανούς(ποσοστό 21%) δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια επιταγή 200 στερλινών που θα του καταβαλλόταν αμέσως, από μια επιταγή 400 στερλινών που θα του καταβαλλόταν σε τέσσερις μήνες.

Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα πρέπει "να το σκεφτεί" αν αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη δαπάνη 300 στερλινών (περίπου 343 ευρώ).

Η Money Advice Service διαπίστωσε επίσης μεγάλα κενά όσον αφορά την διαχείριση του προϋπολογισμού, τα οποία μόνον επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

«Αναγνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να είναι δύσκολοι καιροί για τις οικογένειες αλλά εξακολουθούμε να διατηρούμε την πορεία μας και η βρετανική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης», σχολίασε από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείου Οικονομικών.

protothema.gr