Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να συγκεντρωθούν μπροστά από το κοινοβούλιο του Μαρόκου στο Ραμπάτ, για να καταγγείλουν τη χάρη που δόθηκε σε έναν ισπανό παιδόφιλο, αλλά η μαροκινή αστυνομία επενέβη βίαια, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, τραυματίστηκαν από την επέμβαση της αστυνομίας η οποία αναπτύχθηκε λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πολλοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Την Τρίτη ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ VI «διέταξε την απελευθέρωση 48 ισπανών κρατουμένων (…) σε απάντηση αιτήματος (…) του βασιλιά Χουάν Κάρλος».

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο άνθρωπος του οποίου οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν την απελευθέρωση, είναι ένας 60χρονος που είχε καταδικαστεί το 2011 για το βιασμό 11 παιδιών ηλικίας 4 έως 15 ετών. Βρισκόταν έγκλειστος σε φυλακές βόρεια του Ραμπάτ.

«Το κράτος υπερασπίζεται και προστατεύει τον βιαστή παιδιών. Η αξιοπρέπειά μας παραβιάζεται», δήλωσε ένας διαδηλωτής. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε διαδήλωση, επειδή είμαι εξοργισμένος από τη χάρη που δόθηκε στον παιδεραστή», δήλωσε ένας άλλος, νεαρός φοιτητής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μουσταφά Ραμίντ, επιβεβαίωσε τη βασιλική χάρη, αλλά όπως είπε «δεν επιτρέπεται να σχολιαστεί». Σημείωσε πάντως ότι «το άτομο αυτό είναι σε διαδικασία έκδοσης και θα πρέπει να του απαγορευθεί η είσοδος στο Μαρόκο».

Η βορειο-αφρικανική χώρα αντιμετωπίζει αρκετές περιπτώσεις παιδοφιλίας τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, ένας Βρετανός παιδόφιλος συνελήφθη στην πόλη Τετουάν, ενώ τον Μάιο, ένας 60χρονος Γάλλος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Καζαμπλάνκα, για παιδεραστία

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook