Τρεις Σομαλοί πειρατές καταδικάστηκαν από αμερικανικό δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών που επέβαιναν σε γιοτ στα ανοικτά των ακτών του Ομάν το Φεβρουάριο του 2011

Οι πειρατές Αχμέντ Μούσε Muse Σαλάτα, 25 ετών , Αμπουκάρ Οσμάν Μπελέ, 20 ετών, και Χάνι Νουράνι Τσεκ Αμπραρ 29 ετών, πάντως απέφυγαν τη θανατική ποινή, παρότι αυτή ζητήθηκε από τους ενάγοντες, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, όπου εδρεύει η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στόλου.

Ο δικηγόρος του Σαλάτα, Μάικλ Ναχμάνοφ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. «Είμαστε ευγνώμονες για σώθηκαν οι ζωές των πελατών μας», είπε, προσθέτοντας ότι οι κρατούμενοι θα εκτίσουν τις ποινές τους σε ομοσπονδιακή φυλακή χωρίς δυνατότητα πρόωρης απελευθέρωσης.

Οι τρεις πειρατές, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ήταν μέρος μιας ομάδας 19 ατόμων που κατέλαβαν το γιοτ Quest στις 18, Φεβρουαρίου του 2011 σε περιοχή 240 ναυτικά μίλια (440 χιλιόμετρα) νότιο-ανατολικά των ακτών του Ομάν.

Στο σκάφος επέβαιναν δυο ζευγάρια Αμερικανών πολιτών που ήταν οι πρώτοι Αμερικανοί που σκοτώθηκαν στα ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής, όπου είναι πεδίο δράσης πειρατών. Οι πειρατικές επιθέσεις από τότε έχουν μειωθεί λόγω της διεθνούς ναυτικής δύναμης που περιπολεί στην περιοχή.

newsbeast.gr