Με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις, που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Την ίδια ώρα, αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη η Τροχαία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, καθώς το φετινή γιορτή προβλέπεται πιο ανοιξιάτικη από την περσινή, αν και ο καιρός για την ώρα δεν φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί με την εποχή.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει ότι κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη μέχρι τα Παραδείσια δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Ωστόσο, οι εκδρομείς που θα κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδόν σε όλο το μήκος της. Ειδικότερα, στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους στην κατεύθυνση αιχμής, κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής ροής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην κατεύθυνση αιχμής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει με έμφαση ότι απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) από τους οδηγούς, τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Η διατήρηση της ΛΕΑ κενής, για χρήση μόνο από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων.

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook